Tips og info om TenderFlame

TenderFlame er en brenner med stålveke med unik teknologi. TenderFlame er langt tryggere enn alternativer som metanol, etanol eller liknende. Årsaken er at disse er veldig lett antennelig – noe som gjør det potensielt svært farlig ved skader på brennere, søl, uhell og fylling. Det er et økende antall ulykker med bioetanol.

Bioetanol er brannfarlig

Bioetanol er ikke trygt - her fra brannvesenets test. TenderFlame er et mye tryggere alternativ!

 

Så hva er unikt med TenderFlame?

Benselsstoffet – TenderFuel soter ikke, lukter ikke, flammer ikke opp, eksploderer ikke og er ikke giftig. Tenderfuel vesken må varmes opp til 104 grader før det antenner. I tillegg er vesken ufarlig for miljøet. Det er derfor mange årsaker til at TenderFlame er veldig mye tryggere enn alternativene.

TenderFlame har riktignok en annen side. Dersom lyset ditt ikke er brukt på en stund eller det har vært utsatt for fukt kan vesken trekke til seg vann. Det gjør at lyset kan «poffe» litt.

 

TenderFlame og «poffing»

Om din TenderFlame har stått med TenderFuel over tid, uten å være i bruk, eller for eksempel har overnattet ute, kan det dannes små fuktperler i væsken og veken. Det er dette som gjør at det blir bittesmå «poff» når den tennes opp. Dette er ikke farlig og kan løses på en enkel måte:

 

  1. Fukt veken med TenderFuel og tenn opp. Vi anbefaler bruk av en stormlighter for å få skikkelig varme på veken.
  2. Poffer det fortsatt? Blås ut, fukt veken på nytt og tenn opp igjen.
  3. Poffer fremdeles? Hell ut væsken (feks i vasken), fyll på ny, fukt veken igjen og tenn opp! Hvis det fortsatt poffer skal dette gi seg etter at den nye væsken trekkes opp.

 

TenderFlame er nydelige lys og lykter som er langt tryggere og mer miljøvennlig enn alternativer. Ta en titt på utvalget vårt her.

TenderFlame

Se video informasjon om poffing her: https://www.youtube.com/watch?v=C9xlUBpba0I

Informasjonsvideo om TenderFlame teknologien kan du se her: https://www.youtube.com/watch?v=VIPhbi2P_dQ&t=114s